Такі наради є регулярними і проводяться начальником Головного управління для координації зусиль та вирішення тих питань, які найбільше турбують управління.
За її словами, актуальність проведення такої наради викликана необхідністю підбиття підсумків роботи Головного управління за перше півріччя 2021 року та уточнення завдань на друге півріччя 2021 року.
Під час наради було обговорено ряд важливих для організації роботи Держпродспоживслужби моментів, а саме:
- попередження виникнення спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь серед населення та в організованих колективах;
- у сфері реформування шкільного харчування продовжити здійснення контролю безпечності харчових продуктів та відповідності санітарним нормам, проведення перевірок та моніторингів постачальників послуг.
Окремо обговорювалося питання забезпечення сприятливої епізоотичної ситуації в Луганській області, безперебійного постачання вакцин та інше.
Також надзвичайно актуальним є питання забезпечення повноцінного і безпечного відпочинку та оздоровлення дітей.
Спеціалісти Головного управління зауважили, що у зв’язку з потеплінням збільшується загроза на захворюваність населення на гострі кишкові інфекції та отруєння, які пов’язані із вживанням неякісних харчових продуктів тому, відповідно, є потреба у забезпеченні належного державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства.