Спостерігається зниження середніх цін у порівнянні до попереднього звітного місяця на яйця на 1,12 грн або 3,5% (31,25 грн).

Разом з тим збільшились середні ціни на такі продукти, як на рис на 1,17 грн або 4,9% (25,15 грн), хліб пшеничний з борошна вищого ґатунку – 1,28 грн або 6,2% (21,91 грн), хліб пшеничний з борошна першого ґатунку – 0,14 грн або 0,7% (20,61 грн), хліб житній, житньо-пшеничний – 1,65 грн або 8,0% (22,21 грн), батон – 0,63 грн або 3,9% (16,54 грн), макаронні вироби з м’яких сортів пшениці – 0,54 грн або 2,6% (21,33 грн), борошно пшеничне – 0,83 грн або 6,5% (13,49 грн), крупи манні – 0,40 грн або 2,4% (17,09 грн), крупи гречані – 0,50 грн або 1,3% (38,44 грн), крупи ячні – 0,59 грн або 4,5% (13,68 грн), пшоно – 0,29 грн або 1,5% (19,11 грн), яловичину – 3,45 грн або 2,3% (151,45 грн), свинину – 1,20 грн або 1,1% (110,86 грн), птицю (тушки курячі) – 2,31 грн або 3,9% (61,69 грн), філе куряче – 2,83 грн або 2,9% (98,46 грн), ковбаси варені першого ґатунку – 0,37 грн або 0,3% (114,70 грн), рибу морожену – 0,83 грн або 1,0% (80,81 грн), молоко пастеризоване жирністю до 2,6% включно – 0,16 грн або 0,7% (24,28 грн), сири м’які жирні – 1,07 грн або 0,9% (123,02 грн), сметана жирністю до 15% – 0,36 грн або 0,5% (66,29 грн), масло вершкове – 0,24 грн або 0,5% (48,65 грн), олію соняшникову – 3,11 грн або 6,9% (47,87 грн), сало – 0,21 грн або 0,3% (64,90 грн), яблука – 0,30 грн або 1,3% (22,51 грн), капусту білокачанну – 0,19 грн або 3,2% (6,04 грн), цибулю ріпчасту – 0,47 грн або 7,5% (6,76 грн), буряк – 0,85 грн або 11,9% (7,99 грн), моркву – 0,68 грн або 8,6% (8,61 грн), картоплю – 0,72 грн або 6,2% (12,31 грн) та цукор – 1,22 грн або 5,6% (23,06 грн).

Коливання (збільшення або зменшення) цін на продовольчі товари обумовлено насамперед дією сезонного фактору тобто влітку продукти харчування дешевші, оскільки ринок наповнюється продукцією виробництва домогосподарств, і пропозиція перевищує попит, а в осінньо-зимовий період навпаки стрімко скорочується виробництво, що призводить до збільшення цін.

Також великий вплив на ціни мають витрати, пов’язані з транспортуванням та виробництвом продуктів харчування, які враховуються в їх собівартості. У першу чергу йдеться про зміни тарифів та цін на електричну енергію, паливно-мастильні матеріали, а також зростання мінімальної заробітної плати.

Останні відео

Інфографіка

Корисні посилання

  • 315x124
  • 323 133

ШАНОВНІ ГРОМАДЯНИ!

На час дії воєнного стану інформація щодо діяльності Держпродспоживслужби надається за письмовими запитами.

ПРОСИМО ВИКОРИСТОВУВАТИ ВКАЗАНІ СПОСОБИ ПОДАННЯ ЗВЕРНЕННЯ

93405, Луганська обл., м. Сєвєродонецьк, вул. Пивоварова, 2

(06452) 6-80-15

Для звернень +380972122613

Приймальня
(06452) 6-80-15
Номер для звернень
+380972122613
Цілодобова Гаряча лінія (Call-центр)
(044) 364 77 80
Електронна пошта
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Графік роботи: пн-чт 8:00-17:00, пт 8:00-15:45
Обідня перерва: 12:00-12:45