Спеціалістами Старобільського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області продовжується роз’яснювальна робота з питань організації харчування в закладах загальної середньої освіти відповідно до нових нормативних документів. З цією метою 18.02.2021 року було організовано і проведено семінар-нараду з представниками відділу освіти, керівниками шкіл, медичними працівниками та особами, відповідальними за організацію харчування дітей в закладах освіти Старобільської міської ради.
Представниками Держпродспоживслужби було роз’яснено освітянам вимоги до складання примірних меню в аспекті його відповідності положенням Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України від 25.09.2020 року № 2205. Зокрема, було акцентовано увагу на переліку заборонених страв, групах харчових продуктів, які обов’язково повинні бути в харчуванні, вимоги до їх використання протягом тижня та інші.
Окрім того, спеціалісти Держпродспоживслужби звернули увагу освітян на необхідності дотримання протиепідемічних заходів в закладах освіти в період карантину, у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), відповідно до постанови Головного державного санітарного лікаря України.
Семінар пройшов у формі жвавої дискусії. Фахівці Держпродспоживслужби відповіли на численні запитання присутніх.