У зв’язку з епідемічною ситуацією із захворюваністю населення на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, що склалася в Україні, за домовленістю з окремими виробниками хлібобулочних виробів, організовано завчасне освячення великодніх страв у місцях їхнього виробництва.
З метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, фахівцями Сєвєродонецького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області 13.04.2020 проведено моніторинг потужностей суб’єктів господарювання, які провадять діяльність з виробництва хлібобулочних виробів та мають намір їх освячення.
Під час моніторингу розглянуті питання дотримання гігієнічних вимог під час виробництва та проведення обряду освячення великодніх кулічів.
В ході моніторингу рекомендовано: не допускати проведення обряду освячення потужностей з виробництва кулічів. Освячення готових до реалізації, запакованих кулічів проводити в торгівельних залах, за умови дотримання священнослужителями загальних обмежень.