Головне управління Держпродспоживслужби в Луганській області активно здійснює заходи з реалізації доручення Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука щодо безпечності харчування в закладах дошкільної та загальної середньої освіти.
25 лютого 2020 року заступники начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області Андрій Хорошко та Володимир Єсипов прийняли участь у колегії проведеної Департаментом освіти і науки Луганської обласної адміністрації «Про підсумки роботи освітньої галузі за 2019 рік та пріоритетні напрямки роботи на 2020 рік».
У заході взяли участь директор Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Ірина Цимбал, начальник управління із запобігання надзвичайним ситуаціям Головного управління ДСНС України у Луганській області Віктор Агафонов, голова Луганської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України Сергій Севрюк.
До участі у засіданні колегії запрошені голови міських рад міст, голови ОТГ, райдержадміністрацій, керівники відділів (управлінь) освіти, керівники закладів професійної (професійно-технічної) та вищої освіти.
На колегії відзначені особливості здійснення державного контролю за дотриманням належних умов харчування в закладах освіти відповідно до чинного законодавства у сфері безпечності та окремих показників якості. Обговорені питання щодо покращення умов організації дитячого харчування та етапи впровадження системи НАССР в освітніх закладах Луганщини.
За результатами колегії визначено пріоритети розвитку освітньої галузі та створення належних умов харчування в освітніх закладах на 2020 рік.