Управління

Оперативні новини

20.10.2020

Встановлено нові рівні епідемічної небезпеки на території Луганської області

Відповідно до протоколу позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 15.10.2020 № 37, з 19 жовтня 2020 р. на території Луганської області – у мм. Лисичанську, Рубіжному, Сєвєродонецьку і в Біловодському, Білокуракинському, Кремінському, Марківському, Міловському, Новоайдарському, Новопсковському, Попаснянському, Сватівському, Станично-Луганському, Старобільському, Троїцькому районах встановлено «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

19.10.2020

Щодо затвердження уніфікованої форми акта перевірки у сфері формування, встановлення та застосування державних регульованих цін

З 29.09.2020 набрав чинності наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 26.08.2020 № 1637 «Про затвердження уніфікованої форми акта, складеного за результатами проведення планової (позапланової) перевірки за дотриманням суб’єктом господарювання вимог законодавства у сфері формування, встановлення та застосування державних регульованих цін», зареєстрований в Міністерстві юстиції України від 16.09.2020 за № 893/35176, який офіційно опубліковано в Офіційному віснику України від 29.09.2020 – 2020 р., № 76.

16.10.2020

Щодо дотримання протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби СОVID-19 у Сватівському районі

Сватівським міжрайонним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області за письмовими заявами завідувачів закладів дошкільної освіти в присутності представників органів місцевого самоврядування проведено позапланові заходи державного нагляду (контролю) щодо дотримання протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19

13.10.2020

Щодо моніторингу застосування державних регульованих цін на лікарські засоби

На виконання доручення Віце-прем’єр-міністра Україні, Головним управлінням Держпродспоживслужби в Луганській області проведено моніторинг застосування державних регульованих цін на лікарські засоби, які внесено до Реєстру лікарських засобів, які підлягають реімбурсації, станом на 07 серпня 2020 року, затвердженого наказом МОЗ України від 11.08.2020 № 1851, та беруть участь в Урядовій програмі «Доступні ліки» за вересень 2020 року.

Важливо! Для операторів ринку щодо впровадження HACCP

Презентація тренінгу HACCP

Базова документація HACCP

Шаблони базової документації системи HACCP

Акт аудиту

Акт держконтролю


Часто запитують, а які ж документи потрібно мати, щоб підтвердити, що в закладі громадського харчування впроваджено HACCP? Нижче приблизний перелік.

  • програма виробничого контролю;
  • графік контролю санітарно-гігієнічного стану виробництва (змиви);
  • процедура відбору зразків з випробувань і поводження з ними, акти відбору зразків;
  • журнали контролю температури холодильного обладнання;
  • журнали вхідного контролю сировини, допоміжних матеріалів, тари;
  • документація на одержувану сировину, тару та допоміжні матеріали;
  • графік планово-попереджувального ремонту обладнання, записи про зроблений ремонт виробничого обладнання;
  • договір з проведення ремонтних робіт технічного обладнання;
  • процедури належної лабораторної практики (журнал обліку проведених випробувань);
  • журнал контролю захворювань працівників підприємства (медичний журнал);
  • медичні книжки співробітників, договір на медичне обстеження співробітників;
  • план миття і дезінфекції виробничих цехів із зазначенням періодичності обробки виробничих конструкцій;
  • графік і організація санітарних днів, генеральне прибирання приміщень;
  • перелік дезінфікуючих і миючих засобів (інструкції по застосуванню, сертифікати відповідності;
  • журнал приготування деззасобів, контролю якості дезінфекції, інструкції;
  • журнали обліку роботи спецобладнання (стерилізаторів і т.п.);
  • протоколи випробувань (за період - не менше півроку) по воді, сировині і допоміжним матеріалам, готовій продукції, змиви з обладнання, тари, рук, спецодягу, контроль повітря;
  • наявність програм за видами постійного навчання співробітників (журнали реєстрації);
  • правила особистої і професійної гігієни, графік проведення медичних оглядів із зазначенням відповідальних осіб;
  • програма роботи зі скляними предметами і пластиком - при використанні у виробництві допоміжного обладнання зі скла та крихкого пластика;
  • програма роботи з дерев’яними предметами і обладнанням - при їх використанні у виробництві;
  • наявність процедур з кризових ситуацій (оперативне виявлення і усунення виявлених недоліків і порушень);
  • процедури оперативного реагування в разі непередбаченої аварійної зупинки обладнання;
  • робочі інструкції для кожного робочого місця;
  • договір на проведення робіт з дезінфекції, дезінсекції, дератизації;
  • документ, що підтверджує безпечність води;
  • договір на обслуговування вентиляції;
  • угода про вивезення сміття з території підприємства;
  • договір по утилізації відходів виробництва;
  • договір на проведення санітарної обробки автотранспорту;
  • журнали контролю температури автотранспортних засобів, дезінфекції кузова автотранспорту;
  • договір на проведення метрологічного контролю. Графік перевірки контрольно-вимірювального обладнання. Свідоцтва про повірку термометрів, вагів.

Введення в HACCP для шеф-кухаря

Міжнародні стандарти НАССР. Створення блок-схем для успішної роботи на кухні

Головне управління
Держпродспоживслужби
в Луганській області

ЦІЛОДОБОВА ГАРЯЧА ЛІНІЯ

044 364 77 80
050 230 04 28

УРЯДОВА ГАРЯЧА ЛІНІЯ

1545

АДРЕСА

93405, Луганська обл.,
м. Сєвєродонецьк,
вул. Пивоварова, 2

ГРАФІК РОБОТИ

Понеділок-Четвер 8:00-17:00
П'ятниця 8:00-15:45
Обідня перерва 12:00-12:45

КОНТАКТИ

(06452) 6-80-15
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

ЕЛЕКТРОННЕ ЗВЕРНЕННЯ

ПОВІДОМИТИ ПРО КОРУПЦІЮ

МИ В СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ