23.01.2020 року спеціалістами Сватівського міжрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області проведена нарада на яку були запрошені постачальники харчових продуктів до шкільних та дошкільних навчальних закладів Троїцького району.
Особлива увага під час заходу була приділена фальсифікату «масла вершкового» – продукту, який найбільш підробляють в Україні. Також було роз’яснено, що законодавством України, додавати будь-які жири, крім молочного до вершкового масла заборонено. Якщо продукт випускається з іншими жирами, то це вже не «масло вершкове», а спред або маргарин, залежно від їх кількості, про що повинно бути зазначено на упаковці.
А також до присутніх були доведені вимоги чинного законодавства у сфері безпечності харчових продуктів, а саме, щодо недопустимості обігу фальсифікованих харчових продуктів, способів виявлення таких продуктів, заходи у разі виявлення на потужностях таких продуктів.
На всі задані питання оператори ринку отримали вичерпні відповіді.