Луганщина продовжує наполегливо втілювати у життя «регіональний план заходів щодо створення належних умов для безпечного харчування у закладах освіти на 2019-2022 роки»

Головне управління Держпродспоживслужби в Луганській області активно здійснює заходи з реалізації доручення Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука щодо безпечності харчування в закладах дошкільної та загальної середньої освіти.

За результатами плідної співпраці Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області та Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації 14 листопада 2019 року було затверджено розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації «Регіональний план заходів щодо створення належних умов для безпечного харчування у закладах освіти на 2019-2022 роки» (далі – Регіональний план).

04 грудня 2019 року на базі Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області разом з Департаментом освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації проведено чергову нараду стосовно шляхів реалізації затвердженого Регіонального плану.

Захід відбувся під головуванням начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області Ріти Холоденко за участю представників Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації й представників Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області.

У рамках обговорення фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області та представники Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації визначили пріоритетні напрямки щодо впровадження Регіонального плану, а саме:

  • проведення оцінки стану харчоблоків освітніх закладів на відповідність вимогам харчового законодавства України та наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.10.2012 № 590 «Вимоги щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)»;
  • формування бюджету, який дозволить привести харчоблоки у відповідність до вимог харчового законодавства.

Приймальня
(06452) 6-80-15
Номер для звернень
+380972122613
Цілодобова Гаряча лінія (Call-центр)
(044) 364 77 80
Електронна пошта
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Графік роботи: пн-чт 8:00-17:00, пт 8:00-15:45
Обідня перерва: 12:00-12:45