Головне управління Держпродспоживслужби в Луганській області активно здійснює заходи з реалізації доручення Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука щодо безпечності харчування в закладах дошкільної та загальної середньої освіти.
За результатами плідної співпраці Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області та Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації 14 листопада 2019 року було затверджено розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації «Регіональний план заходів щодо створення належних умов для безпечного харчування у закладах освіти на 2019-2022 роки» (далі – Регіональний план).
04 грудня 2019 року на базі Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області разом з Департаментом освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації проведено чергову нараду стосовно шляхів реалізації затвердженого Регіонального плану.
Захід відбувся під головуванням начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області Ріти Холоденко за участю представників Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації й представників Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області.
У рамках обговорення фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області та представники Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації визначили пріоритетні напрямки щодо впровадження Регіонального плану, а саме:
- проведення оцінки стану харчоблоків освітніх закладів на відповідність вимогам харчового законодавства України та наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.10.2012 № 590 «Вимоги щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)»;
- формування бюджету, який дозволить привести харчоблоки у відповідність до вимог харчового законодавства.