11 вересня 2019 року фахівці управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області провели навчання з практичним використанням набутих навиків для фахівців міжрайонних, районних та міських управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області стосовно процесу проведення заходів державного нагляду (контролю).
Під час навчального семінару були розглянуті такі актуальні питання як – фіксування процесів проведення планових або позапланових заходів державного нагляду (контролю) засобами відеофіксації та основні аспекти порядку відбору зразків, їх перевезення (пересилання) до уповноважених лабораторій для цілей державного контролю й особливості заповнення акта відбору зразків.
Практичні навички фахівців щодо фіксування процесів проведення планових або позапланових заходів державного нагляду (контролю) засобами відеофіксації було відпрацьовано на потужності оператора ринку – гастро-пабі «ПАШТЕТ» м. Сєвєродонецька, керівництво якого залюбки прийняло участь у навчальному процесі.
Друга частина навчання щодо основних аспектів порядку відбору зразків та їх перевезення (пересилання) до уповноважених лабораторій для цілей державного контролю й особливості заповнення акта відбору зразків пройшла на базі Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області.
Після теоретичного навчання всі фахівці успішно продемонстрували практичні навички роботи з засобами відеофіксації та освоїли метод відбору та опломбування зразків.
Наприкінці всі учасники навчання мали змогу обговорити питання пов’язані із здійсненням позапланових заходів державного нагляду (контролю).