До відома власників домашніх тварин (котів, собак): змінено форму ветеринарно-санітарного паспорта для супроводження домашніх тварин

Наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01 серпня 2014 року № 288, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 03 жовтня 2014 року за № 1202/25979, внесені Зміни до Правил заповнення, зберігання, списання ветеринарних документів та вимог до їх обліку, зокрема в частині визначення єдиної форми бланку ветеринарно-санітарного паспорта на домашню тварину (домашні тварини – коти, собаки) – ВСП встановленого зразка.

ВСП встановленого зразка є адміністративною послугою, розмір плати якої визначено постановою Кабінету Міністрів України від 9 червня 2011 р. № 641 «Про затвердження переліку платних адміністративних послуг, які надаються Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, органами та установами, що належать до сфери її управління, і розміру плати за їх надання» і складає 51 грн. 29 коп.

Звертаємо увагу, що наразі право надання даної адміністративної послуги мають лише державні установи ветеринарної медицини, зокрема державні лікарні ветеринарної медицини (району, міста, області).

Підстави для відмови у видачі ветеринарно-санітарного паспорту визначені частиною сьомою статті 32 Закону України «Про ветеринарну медицину» та передбачають:

  • недотримання ветеринарно-санітарних заходів, передбачених законодавством;
  • ускладнення епізоотичної ситуації на відповідній території, потужності (об’єкті);
  • неможливість безпосереднього огляду об’єкта державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду;
  • відсутність документального підтвердження епізоотичного благополуччя місцевості походження та ветеринарно-санітарного стану об’єктів;
  • відсутність необхідної ветеринарної обробки тварин, їх карантинування, відповідних досліджень та/або експертного висновку.

Ветеринарно-санітарний паспорт на тварину дійсний до моменту її смерті.

Наразі Головним управлінням Держпродспоживслужби в Луганській області вжиті всі заходи для забезпечення бланками встановленого зразка всіх державних лікарень ветеринарної медицини на підконтрольній території.

Акцентуємо увагу власників домашніх тварин на тому, що з 01.08.2019 відомості паспортів не встановленого зразка при здійсненні ними міждержавних перевезень не будуть братися до уваги.

Приймальня
(06452) 6-80-15
Номер для звернень
+380972122613
Цілодобова Гаряча лінія (Call-центр)
(044) 364 77 80
Електронна пошта
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Графік роботи: пн-чт 8:00-17:00, пт 8:00-15:45
Обідня перерва: 12:00-12:45