Управління

Оперативні новини

Профілактика отруєння дикорослими грибами в Марківському та Міловському районах

Протягом вересня-жовтня 2019 р. спеціалісти Марківського міжрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області, з метою запобігання поширення масових отруєнь серед населення Марківського та Міловського районів дикорослими грибами та забезпечення стабільної санітарної та епідемічної ситуації, провели санітарно-просвітницьку роботу серед операторів ринку, які задіяні в роздрібній торгівлі харчовими продуктами.

Ціни на продовольчі товари споживчого ринку Луганської області станом за вересень 2019 року

За даними Державної служби статистики України, а саме моніторингу динаміки цін на соціально значущі товари станом за вересень 2019 року на території Луганської області склалася наступна цінова ситуація.

Зміцнення молокопереробної галузі Луганської області

Головне управління Держпродспоживслужби в Луганський області 17.10.2019 відвідало новозбудований цех молокопереробного підприємства ПСП «Привілля» Троїцького району Луганської області, який планується запуститися в роботу найближчім часом.

Проведення заходів щодо протидії фальсифікації консервів торгової марки «Аквамарин» в Станично-Луганському районі

18.10.2019 р. фахівцями Станично-Луганського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області на виконання доручення Держпродспоживслужби України від 08.10.2019 № 11.2.1-4/2/16066 «Щодо протидії фальсифікації консервів торгової марки «Аквамарин» були проведені моніторингові обходи закладів торгівлі щодо наявності фальсифікованої рибної продукції, а саме консервів ТМ «Аквамарин».

Заходи профілактики гострих кишкових інфекцій

Кишкові інфекції – це група інфекцій, що викликає захворювання травного тракту з такими клінічними проявами, як підвищення температури тіла, пронос, блювання.

Ці захворювання виникають внаслідок вживання заражених продуктів або води, які проникають в організм людини через брудні руки, продукти харчування.

Наявність збудників, їх розмноження в продуктах харчування не впливає на смакові якості харчів. Час від зараження людини до перших клінічних проявів захворювання триває від кількох годин до 2-3 діб.

Часто захворювання на кишкові інфекції стає наслідком вживання продуктів харчування, придбаних на стихійних ринках, у місцях несанкціонованої торгівлі, при вживанні продуктів, що пройшли недостатню термічну обробку.

Більшість спалахів виникає внаслідок недотримання санітарно-гігієнічних вимог, залучення носіїв кишкових інфекцій до приготування страв. А ще, це період відзначення масових урочистостей, мандрівок та подорожей, активного відпочинку на природі та біля річки.

Збудниками кишкових інфекцій можуть бути різноманітні віруси, бактерії та їх токсини.

К заходам профілактики гострих кишкових інфекцій відносяться:

  • дотримання особистої гігієни, ретельне миття рук з милом перед їжею і після відвідування громадського транспорту, туалету;
  • не вживайте для пиття воду з відкритих джерел або яка продається на розлив. Кип’ятіть воду!;
  • перед вживанням свіжих овочів слід їх ретельно мити і обдавати окропом;
  • для вживання вибирайте продукти, які піддані термічній обробці, ретельно прожарюйте (проварюйте) продукти, особливо м’ясо, птицю, яйця і морські продукти. Не зберігайте їжу довго, навіть у холодильнику;
  • не залишайте приготовлену їжу при кімнатній температурі більше, ніж на 2 години. При покупці м’ясних і молочних продуктів віддавайте перевагу заводській упаковці, обов’язково переконайтеся в терміні придатності;
  • не допускайте контакту між сирими і готовими харчовими продуктами;
  • при неорганізованому відпочинку (туристичні мандрівки, екстремальний туризм тощо) для пиття та приготування їжі необхідно мати з собою запас питної води, для миття посуду і рук використовуйте бутильовану воду;
  • купайтеся тільки у встановлених для цих цілей місцях. При купанні у водоймах і басейнах не слід допускати попадання води в рот.

Виконання цих нескладних порад допоможе уникнути захворювання гострої кишкової інфекції і зберегти Ваше здоров’я та здоров’я Ваших близьких!

Але, якщо раптом у Вас виникли симптоми гострої кишкової інфекції (ГКІ), необхідно негайно звернутися за медичною допомогою!

Будьте завжди здорові!


Головне управління
Держпродспоживслужби
в Луганській області

ЦІЛОДОБОВА ГАРЯЧА ЛІНІЯ

044 364 77 80
050 230 04 28

УРЯДОВА ГАРЯЧА ЛІНІЯ

1545

АДРЕСА

93405, Луганська обл.,
м. Сєвєродонецьк,
вул. Пивоварова, 2

ГРАФІК РОБОТИ

Понеділок-Четвер 8:00-17:00
П'ятниця 8:00-15:45
Обідня перерва 12:00-12:45

КОНТАКТИ

(06452) 6-80-15
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

ЕЛЕКТРОННЕ ЗВЕРНЕННЯ

ПОВІДОМИТИ ПРО КОРУПЦІЮ

МИ В СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ

  • Безпечне молоко це просто
  • Як запобігти поширенню АЧС в приватних домогосподарствах?
  • Як уникнути отруєння бджіл?