Лабораторна діагностика Луганщини – стан та перспективи

03 квітня 2019 року на базі Міністерства аграрної політики та продовольства України відбулася нарада щодо фінансування заходів, пов’язаних з реконструкцією та оснащенням технічним обладнанням Лисичанської міжрайонної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Нарада відбулася за участю представників Міністерства фінансів України, Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, Державної служби України з питань безпечності та прав споживачів, Луганської обласної військово-цивільної адміністрації та начальника Головного Управління Держпродспоживслужби в Луганській області Холоденко Р.А.

У ході наради Холоденко Р.А. зазначила актуальність проблемного питання щодо відсутності регіональної державної лабораторії на території Луганської області, яка б здійснювала в повному обсязі лабораторну діагностику під час здійснення державного контролю в плановому та позаплановому порядку, проведенню державного моніторингу харчових продуктів тощо, за напрямами безпечність харчових продуктів, ветеринарна медицина, санітарно-епідеміологічна експертиза, фітосанітарна експертиза та насінництво і розсадництво відповідно до стандарту ISO/IEC 17025.

До уваги присутніх було представлено презентацію «Лабораторна діагностика Луганщини – стан та перспективи» та зосереджено їх увагу на тому, що програма створення сучасної державної акредитованої лабораторії Держпродспоживслужби в Луганській області є вкрай актуальною.

У ході проведеної наради присутні підтримали проект «Лабораторна діагностика Луганщини – стан та перспективи» та висловили думку, що програма Кабінету Міністрів України від 13 грудня 2017 р. № 1071 «Державна цільова програма відновлення та розбудови миру в східних регіонах України» спрямована на забезпечення споживачів безпечною харчовою продукцією.

Міністерством фінансів України буде розглянуто питання щодо фінансування даної програми.

Приймальня
(06452) 6-80-15
Номер для звернень
+380972122613
Цілодобова Гаряча лінія (Call-центр)
(044) 364 77 80
Електронна пошта
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Графік роботи: пн-чт 8:00-17:00, пт 8:00-15:45
Обідня перерва: 12:00-12:45