15 березня 2019 року на базі Луганської обласної військово-цивільної адміністрації проведено нараду з питань дотримання харчового законодавства під час закупівлі за державні кошти харчових продуктів до дитячих навчальних, лікувально-профілактичних закладів та закладів оздоровлення/відпочинку Луганської області.
Серед запрошених були понад 150 осіб з усіх міст та районів Луганської області.
Під час проведення наради присутнім головам тендерних комітетів та відповідальним особам закладів, які оформлюють з операторами ринку харчових продуктів області допорогові закупівлі доведено вимоги харчового законодавства України та інші нормативно-правові акти.
Було розглянуто та обговорено наступні питання:
- аналіз епідемічного стану в Україні та Луганській області станом на 01.01.2019;
- погодження двотижневого меню з Головним управлінням Держпродспоживслужби в Луганській області;
- мікробіологічні критерії для встановлення показників безпечності харчових продуктів;
- харчове законодавство України;
- вимоги до тендерної документації;
- публічні та допорогові закупівлі;
- погодження переліку постачальників та харчових продуктів;
- харчоблок, як об’єкт державного контролю, обов’язки та відповідальність під час надання послуг громадського харчування.
За підсумками наради учасники мали змогу отримати відповіді на існуючі проблемні питання, які виникають під час роботи. Також було нагадано про відповідальність за порушення законодавства про харчові продукти.