Держпродспоживслужба Луганщини взяла участь у роботі обласної конференції щодо проведення комплексу весняно-польових робіт в 2019 році

  • Готовність до весняно-польової компанії;
  • особливості комплексу весняно-польових робіт у 2019 році;
  • сучасний стан ґрунтів та проблемні питання в земельних відносинах;
  • придатність сортів до вирощування в Луганській області та визначення посівних якостей насіннєвого матеріалу;
  • загальні вимоги до операторів ринку, які здійснюють первинне виробництво;
  • особливості використання насіння ярих культур під урожай 2019 року відповідно до вимог чинного законодавства України;
  • програми державної підтримки в АПК та умови форвардних закупівель врожаю 2019 року;
  • безпека труда при проведенні весняно-польових робіт 2019;
  • пропозиції продажу сільськогосподарської техніки та банківські продукти для сільгосптоваровиробників.

Саме ці питання були розглянуті на обласній науково-практичній конференції «Особливості проведення комплексу весняно-польових робіт в 2019 році», яка пройшла 14.03.2019 в приміщенні Луганської облдержадміністрації за ініціативою Департаменту АПР ОДА, під головуванням директора Департаменту Сергія Хлякіна.

У заході взяли участь керівники Департаменту АПР ОДА, голови РДА, начальники Управлінь АПР РДА, наукові співробітники у сферах рослинництва та експертизи сортів рослин, ЛФ «Центр сертифікації сільськогосподарської продукції», представники ДУ у сферах ґрунтознавства та земельних відносинах, директор ЛФ «Аграрний фонд», експерти ФАО, торгові представники з продажу с/г техніки і представники банківської сфери, сільгосптоваровиробники та голови фермерських господарств області.

Головне управління Держпродспоживслужби в Луганській області представляли перший заступник начальника Андрій Хорошко, керівник відділу у сфері насінництва Андрій Чеснаков та головний спеціаліст з безпечності харчових продуктів та ветеринарії Світлана Бублик.

Відкриваючі нараду Сергій Хлякін зачитав лист з Вітальним словом до учасників конференції від в.о. голови облдержадміністрації – керівника військово-цивільної адміністрації Сергія Філя.

Під час заходу учасники висвітлили сучасні проблемні питання в АПК області та обмінялися думками, щодо шляхів їх вирішення.

Закриваючі конференцію головуючий та представники галузей сільськогосподарської сфери побажали аграріям Луганщини достатку та доброго врожаю у 2019 році.

Приймальня
(06452) 6-80-15
Номер для звернень
+380972122613
Цілодобова Гаряча лінія (Call-центр)
(044) 364 77 80
Електронна пошта
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Графік роботи: пн-чт 8:00-17:00, пт 8:00-15:45
Обідня перерва: 12:00-12:45