В Станично-Луганському районі проведена нарада щодо питань з вимог дотримання законодавства у галузі бджільництва

17 січня 2019 року у залі засідань Станично-Луганської РДА відбулася нарада у галузі бджільництва за участі бджолярів району, представників райдержадміністрації, органів місцевого самоврядування, голови спілки бджолярів, представників Держпродспоживслужби району.

Під час заходу присутніх ознайомили з вимогами Законів України «Про бджільництво», «Захист рослин», «Про пестициди і агрохімікати» та ДСП 8.8.1.1.001-98 «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів» задля налагодження взаємодії між бджолярами, агровиробниками, органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, для забезпечення гарантій дотримання прав та захисту інтересів фізичних і юридичних осіб, які займаються бджільництвом.

В ході зустрічі обговорювались питання щодо:

  • порядку отримання ветеринарно-санітарного паспорта пасіки та необхідності її реєстрації у державному реєстрі операторів ринку;
  • обстеження пасік фахівцями ветеринарної медицини;
  • участь ветеринарних фахівців у складі комісії при органах місцевого самоврядування з питань бджільництва, в тому числі фактів отруєння бджіл;
  • встановлення вимог до меду у відповідності до законодавства ЄС;
  • ввезення на територію України та вивезення за її межі бджіл та продуктів бджільництва;
  • доведення основних вимог до застосування пестицидів для запобігання отруєння бджіл;
  • порядку оповіщення та комунікації під час використання засобів захисту рослин та агрохімікатів при проведенні робіт з догляду за сільськогосподарськими культурами.

Далі виступили бджоляри – вони розповіли про свої проблеми, побажання та пропозиції. В ході наради постійно проходив живий обмін думками.

Приймальня
(06452) 6-80-15
Номер для звернень
+380972122613
Цілодобова Гаряча лінія (Call-центр)
(044) 364 77 80
Електронна пошта
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Графік роботи: пн-чт 8:00-17:00, пт 8:00-15:45
Обідня перерва: 12:00-12:45