Управління

Оперативні новини

14.02.2019

Сільгоспвиробникам Луганщини, інформація щодо знищення насіння сільськогосподарських культур

З 29 січня 2019 року вступив в дію наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України від 20.12.2018 № 613 «Про затвердження Порядку знищення насіння, яке не може бути використане на посів, продовольчі, кормові та інші цілі, та садивного матеріалу, який не може бути використаний для створення багаторічних насаджень або в інших цілях».

13.02.2019

В Лисичанську проведено засідання ДНПК

На виконання Протоколу засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії (ДНПК) при Луганській облдержадміністрації від 30.01.2019 № 1 в Лисичанську було проведено засідання ДНПК при Лисичанській міській раді з питань проведення профілактичних заходів по недопущенню виникнення африканської чуми свиней в м. Лисичанськ, де основним напрямком обговорення було визначення дієвих заходів з ліквідації несанкціонованої торгівлі харчовими продуктами за адресою м. Лисичанськ, кв. Центральний.

08.02.2019

Семінар-нарада з метрології

08 лютого 2019 року фахівцями відділу ринкового та метрологічного нагляду управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області на виконання «Плану заходів з реалізації Концепції державної політики у сфері захисту прав споживачів на період до 2020 року» був проведений виїзний семінар-нарада з метрології з суб’єктами господарювання на базі ДП «Центральний ринок м. Сєвєродонецька» Луганської облспоживспілки.

08.02.2019

Проведено нараду з відділом освіти Сватівської РДА

У Сватівському районі 07.02.2019 року відбулася спільна нарада Сватівського міжрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області та фахівців відділу освіти Сватівської райдержадміністрації.

Пам’ятка для населення з метою профілактики гострих кишкових інфекційних захворювань та харчових отруєнь

Головне управління Держпродспоживслужби в Луганській області рекомендує:

  • не купувати продукти в місцях, не призначених для торгівлі (на автотрасах, у дворах житлових кварталів і т.п.);
  • при купівлі харчових продуктів та напоїв обов’язково звертати увагу на терміни та умови зберігання продуктів. Зберігати продукти харчування тільки в умовах, зазначених на упаковці та у встановлені терміни. Не допускати споживання продуктів та напоїв з простроченими термінами зберігання;

Купуючи будь-які харчові продукти у торговельній мережі споживач має право вимагати у продавця документи що підтверджують якість та безпеку продукції.

  • не купувати підгнилі ягоди і фрукти в цілях економії, так як життєздатні бактерії знаходяться не тільки на поверхні, але і всередині продукту;
  • не вживати незнайомі та підозрілі гриби, ягоди, трави та інші рослини;
  • при споживанні овочів, фруктів та ягід їх необхідно добре промити питною водою, при вживанні дітьми ‒ обдати окропом;
  • продукти для дітей молодшого віку купувати щодня свіжі і готувати їжу тільки на один прийом;
  • не вживати сиру воду з водопроводу і випадкових джерел (наприклад, з джерел, колодязів і т.п.);
  • використовувати для пиття тільки кип’ячену або бутильовану воду;
  • під час подорожі не рекомендується брати продукти, які швидко псуються (ковбасні, молочні, кондитерські вироби або інші продукти, що вимагають охолодження при зберіганні);
  • приготовлені страви бажано вживати відразу, а у випадку їх повторного споживання вони мають бути піддані повторній термічній обробці;
  • не залишати приготовану їжу при кімнатній температурі більш, ніж на 2 години;
  • дотримуватися правил особистої гігієни (обов’язково мити руки з милом перед приготуванням і перед вживанням їжі, після відвідування громадських місць, туалетів, автотранспорту).

Більшість кишкових інфекцій протікає в легкій формі, тому деякі хворі не звертаються до лікаря, часто займаються самолікуванням, що небезпечно. Крім того, кожен хворий повинен пам’ятати, що він може бути небезпечний для оточуючих.

При появі перших ознак кишкової інфекції зверніться до лікаря!

Пам’ятайте! Хворобу легше попередити, ніж лікувати. Бережіть себе!


Головне управління
Держпродспоживслужби
в Луганській області

Ми у Facebook

Електронне звернення

Адреса

93405, Луганська обл.,
м. Сєвєродонецьк,
вул. Пивоварова, 2

Графік роботи

Понеділок-Четвер 8:00-17:00
П'ятниця 8:00-15:45

Контакти

(06452) 6-80-15
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Держпродспоживслужба

Цілодобова гаряча лінія

044 364 77 80
050 230 04 28

Урядова гаряча лінія

1545