Дослідження споживчого ринку відділом ринкового та метрологічного нагляду управління захисту споживачів у м. Лисичанськ

Фахівці відділу ринкового та метрологічного нагляду управління захисту прав споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області відповідно до плану здійснення діяльності з ринкового нагляду на ІV квартал 2018 року, 28 листопада здійснили дослідження стану споживчого ринку в м. Лисичанськ.

Дослідження проводилось, як у великих мережевих магазинах так і у закладах роздрібної торгівлі, що належать фізичним особам-підприємцям.

У розповсюджувачів досліджувалась продукція, що включена до секторального плану на 2018 рік, а саме: електричне та електронне обладнання, кухонна техніка, техніка для використання в побуті, ручний інструмент з вмонтованим електричним або неелектричним двигуном, телефонні апарати для стільникових мереж зв’язку.

Під час дослідження зверталась увага на наявність супровідної інформації на ярлику продукції або пакуванні, а також на наявність маркування відповідно до вимог технічних регламентів щодо характеристик продукції.

Так у деяких суб’єктів господарювання, що реалізують кухонну техніку та техніку для використання в побуті виявлено, що на окремих зразках холодильників, пральних машин, кондиціонерів та пилососів відсутнє енергетичне маркування (яке допомагає споживачам обирати прилади з меншим споживанням енергії), що є порушенням вимог ряду технічних регламентів щодо енергетичного маркування побутової техніки. Таким суб’єктам господарювання були надані роз’яснення щодо необхідності додержання вимог чинного законодавства та відповідальності розповсюджувачів продукції за надання на ринку продукції, що не відповідає вимогам технічних регламентів.

Приймальня
(06452) 6-80-15
Номер для звернень
+380972122613
Цілодобова Гаряча лінія (Call-центр)
(044) 364 77 80
Електронна пошта
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Графік роботи: пн-чт 8:00-17:00, пт 8:00-15:45
Обідня перерва: 12:00-12:45