Моніторинг щодо недопущення випадків захворювання на ботулізм у м. Сєвєродонецьку

Спеціалістами управління захисту споживачів та управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області 07.08.2018 року було вжито заходи з попередження реалізації в’яленої риби та інших продовольчих товарів з метою недопущення випадків захворювання на ботулізм у м. Сєвєродонецьку. Було обстежено 19 закладів торгівлі та громадського харчування, де може реалізуватися та споживатися солона, копчена та в’ялена риба.

Представникам торгівельних мереж було надано інформацію про саме захворювання, його ознаки та симптоми, про зафіксовані випадки захворювання, про тимчасову заборону реалізації зазначеної продукції у деяких областях і містах України, де були виявлені спалахи ботулізму. Надано відповідні пам’ятки. Проведено роз’яснювальні бесіди зі споживачами та надані рекомендації щодо необхідності утриматись від реалізації та вживання в’яленої риби, на яку відсутні документи щодо якості та безпеки.

Спеціалістами управління захисту споживачів надавалась консультаційно-методична допомога щодо дотримання вимог провадження торговельної діяльності, а саме дотримання Порядку провадження торговельної діяльності та правил торговельного обслуговування на ринку споживчих товарів, Правил роботи закладів (підприємств) ресторанного господарства та Закону України «Про захист прав споживачів».

Головне управління Держпродспоживслужби в Луганській області рекомендує споживачам на деякий час відмовитися від вживання солоної, копченої, в’яленої риби, особливо, якщо вона була придбана у місцях несанкціонованої торгівлі, з рук, у невідомих продавців, на яку відсутні супровідні документи.

Бажаємо всім споживачам здоров’я та придбання якісної продукції.

Приймальня
(06452) 6-80-15
Номер для звернень
+380972122613
Цілодобова Гаряча лінія (Call-центр)
(044) 364 77 80
Електронна пошта
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Графік роботи: пн-чт 8:00-17:00, пт 8:00-15:45
Обідня перерва: 12:00-12:45