Станично-Луганське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області на виконання доручення Прем’єр міністра України від 19.12.2019 № 44801/1/1-19 та доручення Голови ДС України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів від 24.12.2019 пунктів 1.1 та 1.2, для забезпечення якісного та безпечного харчування дітей у закладах освіти у 2020 році продовжує моніторингові обстеження навчальних закладів з питань додержання асортименту страв, примірних двотижневих меню. Простежується виконання натуральних норм харчування впродовж звітного періоду за журналами обліку. Уточняються наявність проведення аналізу дефіциту або надлишок того чи іншого продукту. Звертається увага на вартість харчування та відповідність режиму харчування дітей режиму роботи закладів.
Проводиться санітарно-просвітницька робота серед персоналу закладів щодо недопущення виникнення ГКЗ та спалахів харчових отруєнь серед дітей.