Головне управління Держпродспоживслужби в Луганській області активно здійснює заходи з реалізації доручення Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука щодо безпечності харчування в закладах дошкільної та загальної середньої освіти.
За результатами плідної співпраці Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області та Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації 14 листопада 2019 року було затверджено розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації «Регіональний план заходів щодо створення належних умов для безпечного харчування у закладах освіти на 2019-2022 роки» (далі – Регіональний план).
18 листопада 2019 року на базі Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації проведено семінар-нарада стосовно шляхів впровадження затвердженого Регіонального плану.
Захід відбувся під головуванням директора Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації Юрія Стецюка та начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області Ріти Холоденко, за участю представників Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області та керівників відділів освіти та шкіл-інтернатів.
Під час виступів представники Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області звернули увагу присутніх на необхідність дотримання вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів, забезпечення належної матеріально-технічної бази та впровадження системи НАССР на харчоблоках закладів освіти.
У рамках обговорення фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області та освітяни проаналізували основні проблеми та завдання щодо створення належних умов для безпечного харчування дітей.