На виконання Плану заходів з реалізації Концепції державної політики у сфері захисту прав споживачів за ініціативи Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області 22.06.2018 у приміщенні Лисичанської міської ради відбулося засідання круглого столу на тему «Правове регулювання споживчого ринку та практичне застосування законодавства у сферах захисту прав споживачів, реклами, роздрібної торгівлі алкогольними напоями та антитютюнового законодавства».

Предметом обговорення також стали питання Плану заходів з проведення Всеукраїнської інформаційно-профілактичної акції «Відповідальність починається з мене» з метою популяризації та утвердження здорового і безпечного способу життя та культури здоров’я молоді, протидії поширенню у молодіжному середовищі соціально небезпечних захворювань, алкоголізму, наркоманії та тютюнопаління.

В ході наради були розглянуті питання щодо основних положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання органам місцевого самоврядування повноважень встановлювати обмеження продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових», деяких законодавчих актів, які регулюють відносини в сфері реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів, Закону України «Про рекламу» та ін. Розглянуті питання профілактики правопорушень, пов’язаних із вживанням алкоголю. З огляду на літній період до уваги учасників засідання було доведено інформацію щодо профілактики гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь.

Спілкування на соціально важливі теми надасть можливість координувати та посилювати взаємодію між органами державної влади, місцевого самоврядування та бізнесу заради спільної мети – обмеженню вживання алкогольних напоїв та зменшенню їх шкідливого впливу на здоров’я населення.

Зі свого боку, представники громадськості та суб’єкти господарювання позитивно оцінили ініціативу Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області з проведення такого спілкування і висловили своє сподівання на подальші зустрічі, що сприятиме роботі у законодавчому полі держави.

Останні відео

Інфографіка

Корисні посилання

  • 315x124
  • 323 133

ШАНОВНІ ГРОМАДЯНИ!

На час дії воєнного стану інформація щодо діяльності Держпродспоживслужби надається за письмовими запитами.

ПРОСИМО ВИКОРИСТОВУВАТИ ВКАЗАНІ СПОСОБИ ПОДАННЯ ЗВЕРНЕННЯ

93405, Луганська обл., м. Сєвєродонецьк, вул. Пивоварова, 2

(06452) 6-80-15

Для звернень +380972122613

Приймальня
(06452) 6-80-15
Номер для звернень
+380972122613
Цілодобова Гаряча лінія (Call-центр)
(044) 364 77 80
Електронна пошта
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Графік роботи: пн-чт 8:00-17:00, пт 8:00-15:45
Обідня перерва: 12:00-12:45