29.03.2018 року проведено семінар-нараду з навчання осіб, робота яких пов’язана з організацією та безпосереднім виконанням робіт з застосуванням пестицидів та агрохімікатів у 2018 році та окремо наголошено про попередження випадків масових отруєнь бджіл під час використання засобів захисту рослин та агрохімікатів при проведенні весняно-польових робіт на територіях розміщення пасік.

На семінарі були присутні представники органів державної влади, головний спеціаліст відділу контролю за обігом засобів захисту рослин Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області Чорна О.М., начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Попаснянського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області Стремоухова Н.В. та головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Попаснянського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області Бугрова Г.М., власники пасік усіх форм власності, керівники аграрних підприємств і фермерських господарств – виробники рослинної продукції.

Спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області надані роз’яснення щодо вимог Закону України «Про бджільництво», Порядку реєстрації пасік, Інструкції щодо попередження та ліквідації хвороб і отруєнь бджіл, законодавства України в сфері захисту рослин та державних санітарних правил застосування пестицидів. В процесі проведення семінару були висвітлені основні питання щодо транспортування, зберігання, а також дотримання державних санітарних правил застосування пестицидів та агрохімікатів в народному господарстві України. Також було наголошено на обов’язковому медичному огляді працівників, які безпосередньо працюють з агрохімікатами, про їх навчання та дотримання гігієни персоналу, отримання санітарного паспорту на склад для зберігання пестицидів та мінеральних добрив, а також на отримання посвідчення (допуску) з питань безпечного проведення робіт з пестицидами та агрохімікатами. З метою упередження звернень мешканців району щодо можливих порушень суб’єктами господарювання та населенням в приватних секторах Закону України «Про пестициди і агрохімікати» роз’яснено регламент застосування отрутохімікатів в населеному пункті та за його межами, використання наземної апаратури.

На завершення спеціалісти Держпродспоживслужби поспілкувались з пасічниками, та представниками агропромислового сектору, і відповіли на найбільш актуальні питання.

Останні відео

Інфографіка

Корисні посилання

  • 315x124
  • 323 133

ШАНОВНІ ГРОМАДЯНИ!

На час дії воєнного стану інформація щодо діяльності Держпродспоживслужби надається за письмовими запитами.

ПРОСИМО ВИКОРИСТОВУВАТИ ВКАЗАНІ СПОСОБИ ПОДАННЯ ЗВЕРНЕННЯ

93405, Луганська обл., м. Сєвєродонецьк, вул. Пивоварова, 2

(06452) 6-80-15

Для звернень +380972122613

Приймальня
(06452) 6-80-15
Номер для звернень
+380972122613
Цілодобова Гаряча лінія (Call-центр)
(044) 364 77 80
Електронна пошта
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Графік роботи: пн-чт 8:00-17:00, пт 8:00-15:45
Обідня перерва: 12:00-12:45