На пропозицію обласної державної адміністрації Управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області долучилося до участі у Всеукраїнській інформаційно-профілактичній акції «Відповідальність починається з мене», метою якої є популяризація та утвердження серед молоді здорового способу життя, протидія поширенню у молодіжному середовищі соціально-небезпечних захворювань, алкоголізму, тютюнової та наркотичної залежності.

До плану заходів з проведення акції з боку Управління захисту споживачів увійшли заходи, які становлять притаманну Управлінню діяльність – державний нагляд за дотриманням законодавства, зокрема закону «Про рекламу», «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення». Діяльність Управління спрямована на припинення розповсюдження реклами алкогольних напоїв, у тому числі пива, та тютюнових виробів. Відомо, що молодь та підлітки є дуже широкою та активною аудиторією для реклами та, водночас, найбільш вразливою с точки зору впливу. Вважаючи, що залежність від алкоголю та тютюну не тільки погіршує стан здоров’я населення, а й у разі вживання них молоддю, матиме негативні наслідки для майбутнього покоління, робота по обмеженню реклами є суспільно важливою справою.

Спеціалістами Управління постійно здійснюється моніторинг зовнішньої, внутрішньої реклами, реклами на транспорті та в ЗМІ. У разі виявлення порушень законодавства, рекламодавцям, виробникам або розповсюджувачам реклами надаються обов’язкові для виконання приписи щодо усунення порушень, з подальшим контролем їх усунення. В 2018 році заплановано проведення семінару для представників громадських об’єднань споживачів, виробників реклами та суб’єктів господарювання щодо обговорення питань необхідності додержання вимог законодавства про рекламу та Закону України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення». Також спеціалістами Управління захисту споживачів проведена низка роз’яснювальних заходів для суб’єктів господарювання щодо неприпустимості паління в закладах ресторанного господарства.

Ще одним напрямком боротьби з шкідливим впливом алкоголю та цигарок є привертання уваги населення до необхідності усунення всіх форм алкогольної та тютюнової реклами через засоби масової інформації. Враховуючи, що значна кількість інформації споживається молоддю через мережу Інтернет, Управління захисту споживачів публікує звіти про роботу, поради споживачам саме на веб-сайті ГУ Держпродспоживслужби.

Робітники закладів освіти щоденно спілкуються з молоддю та мають можливість впливати на становлення їх світогляду, формувати у підлітків позитивне ставлення до здорового способу життя. Одним із напрямків діяльності Управління є надання методичної допомоги закладам освіти з питання правового забезпечення захисту прав та інтересів споживачів.

Отже, боротьба зі шкідливим впливом алкоголю та тютюнопаління є суспільно корисною справою, яка потребує консолідації зусиль усіх небайдужих людей. Усвідомлюючи це, фахівці Управління захисту споживачів завжди відкриті та готові до широкої співпраці в цій важливій сфері.

Останні відео

Інфографіка

Корисні посилання

  • 315x124
  • 323 133

ШАНОВНІ ГРОМАДЯНИ!

На час дії воєнного стану інформація щодо діяльності Держпродспоживслужби надається за письмовими запитами.

ПРОСИМО ВИКОРИСТОВУВАТИ ВКАЗАНІ СПОСОБИ ПОДАННЯ ЗВЕРНЕННЯ

93405, Луганська обл., м. Сєвєродонецьк, вул. Пивоварова, 2

(06452) 6-80-15

Для звернень +380972122613

Приймальня
(06452) 6-80-15
Номер для звернень
+380972122613
Цілодобова Гаряча лінія (Call-центр)
(044) 364 77 80
Електронна пошта
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Графік роботи: пн-чт 8:00-17:00, пт 8:00-15:45
Обідня перерва: 12:00-12:45