З метою захисту права споживачів на достовірну інформацію про результати вимірювань при здійснені розрахунків між покупцем (споживачем) і продавцем з використанням торгівельних електронних ваг, Головне управління Держпродспоживслужби в Луганській області звертає увагу споживачів, що на сьогоднішній день з’являється тенденція використання недобросовісними підприємцями дешевих неякісних ваг при проведенні торгових операцій на ринках та ярмарках.

Масово використовуються несертифіковані торговельні електронні ваги, електронні платформні ваги китайського виробництва, перероблені ваги, ваги з ознаками зовнішнього втручання, які є основним інструментом для здійснення продавцями шахрайських дій при зважуванні товарів.

Ці, так звані, засоби вимірювальної техніки не мають захисту від несанкціонованого доступу до органів регулювання ваг, що дозволяє їх налаштовувати на обвіс, тобто обманювати покупців, що, в свою чергу, сприяє поширенню шахрайства в сфері торгівлі.

Враховуючи все вищесказане, Головне управління Держпродспоживслужби в Луганській області рекомендує:

  • споживачам бути уважними, здійснюючи покупки на ринках та ярмарках фасованого товару та товару, що підлягає зважуванню;
  • уникати зважування товару на вагах невідомого походження, які мають зовнішні пошкодження, ознаки переробляння;
  • у разі виникнення сумнівів щодо достовірності результатів зважування товару вимагати від суб’єктів господарювання документи, які підтверджують проходження засобами вимірювання повірки та оцінки відповідності;
  • юридичним особам та фізичним особам-підприємцям, які здійснюють торгівлю з використанням торгівельних електронних ваг, дотримуватися правил торгівлі та відмовитися від використання ваг, що не відповідають метрологічним вимогам.

Шановні споживачі!

У випадку порушення Ваших прав на достовірність результатів вимірювань, використання суб’єктами господарювання фальсифікованих, перероблених, несправних, з ознаками зовнішнього втручання засобів вимірювальної техніки або таких, що не пройшли періодичну повірку, прохання звертатися до Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області (93400, Луганська область, м. Сєвєродонецьк, вул. Пивоварова, 2) або за телефоном (06452) 6-80-15.

Останні відео

Інфографіка

Корисні посилання

  • 315x124
  • 323 133

ШАНОВНІ ГРОМАДЯНИ!

На час дії воєнного стану інформація щодо діяльності Держпродспоживслужби надається за письмовими запитами.

ПРОСИМО ВИКОРИСТОВУВАТИ ВКАЗАНІ СПОСОБИ ПОДАННЯ ЗВЕРНЕННЯ

93405, Луганська обл., м. Сєвєродонецьк, вул. Пивоварова, 2

(06452) 6-80-15

Для звернень +380972122613

Приймальня
(06452) 6-80-15
Номер для звернень
+380972122613
Цілодобова Гаряча лінія (Call-центр)
(044) 364 77 80
Електронна пошта
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Графік роботи: пн-чт 8:00-17:00, пт 8:00-15:45
Обідня перерва: 12:00-12:45