У зв’язку із зупинкою роботи підприємства «Дніпроазот», яке є єдиним виробником рідкого хлору в Україні – дезінфектора, що використовується для водоочищення на більш ніж 170 водоканалах України, існує загроза виходу з ладу очисних систем водопостачальних підприємств.

Задля запобігання виникненню надзвичайної ситуації, голова райдержадміністрації – керівник районної військово-цивільної адміністрації Сергій Шакун ініціював засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

На порядку денному комісії було розглянуто основне питання – про загрозу зупинки роботи КП «Попаснянський районний водоканал» через припинення постачання рідкого хлору. Заслухавши інформацію представників водоканалу, члени комісії в тому числі фахівці управління Держпродспоживслужби обговорили ситуацію, що склалася, і запропонували ряд заходів, спрямованих на стабілізацію становища та попередження екологічної, санітарно-епідеміологічної та соціальної катастрофи в регіоні.

Наразі, було прийнято рішення про забезпечення у разі необхідності безперебійного підвозу питної води гарантованої якості населенню та об’єктам соціальної інфраструктури і доведення графіків підвозу до споживачів, визначення альтернативних джерел постачання реагентів для зневаження води в системах централізованого водопостачання, проведення інвентаризації наявної техніки на підприємствах для здійснення підвозу води, моніторинг наявних на території району свердловин. Також, було запропоновано почати роботу по розробці програми, спрямованої на забезпечення питною водою та створення запасів води.

Без перебільшення, ситуація на сьогоднішній день критична. Однак, вона знаходиться під контролем районної та обласної влади, а питання забезпечення рідким хлором вирішується і на державному рівні, шляхом імпортування потрібного реагенту.

Останні відео

Інфографіка

Корисні посилання

  • 315x124
  • 323 133

ШАНОВНІ ГРОМАДЯНИ!

На час дії воєнного стану інформація щодо діяльності Держпродспоживслужби надається за письмовими запитами.

ПРОСИМО ВИКОРИСТОВУВАТИ ВКАЗАНІ СПОСОБИ ПОДАННЯ ЗВЕРНЕННЯ

93405, Луганська обл., м. Сєвєродонецьк, вул. Пивоварова, 2

(06452) 6-80-15

Для звернень +380972122613

Приймальня
(06452) 6-80-15
Номер для звернень
+380972122613
Цілодобова Гаряча лінія (Call-центр)
(044) 364 77 80
Електронна пошта
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Графік роботи: пн-чт 8:00-17:00, пт 8:00-15:45
Обідня перерва: 12:00-12:45