Управління

Оперативні новини

Луганщина провела семінар щодо безпечності харчування в закладах дошкільної та загальної середньої освіти на виконання доручення прем’єр-міністра України

Головне управління Держпродспоживслужби в Луганській області активно здійснює заходи з реалізації доручення Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука щодо безпечності харчування в закладах дошкільної та загальної середньої освіти.

Держпродспоживслужба інформує

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів роз’яснила, як проводиться повірка квартирних лічильників, які є власністю фізичних осіб. Про це повідомляє прес-центр Держпродспоживслужби.

Ціни на продовольчі товари споживчого ринку Луганської області станом за жовтень 2019 року

За даними Державної служби статистики України, а саме моніторингу динаміки цін на соціально значущі товари станом за жовтень 2019 року на території Луганської області склалася наступна цінова ситуація.

Щодо оформлення санітарних паспортів на транспортні засоби, що використовуються для перевезення харчових продуктів

Управління державного контролю за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області в межах своєї компетенції інформує:

Важливо! Для операторів ринку щодо впровадження HACCP

Презентація тренінгу HACCP

Базова документація HACCP

Шаблони базової документації системи HACCP

Акт аудиту

Акт держконтролю


Часто запитують, а які ж документи потрібно мати, щоб підтвердити, що в закладі громадського харчування впроваджено HACCP? Нижче приблизний перелік.

  • програма виробничого контролю;
  • графік контролю санітарно-гігієнічного стану виробництва (змиви);
  • процедура відбору зразків з випробувань і поводження з ними, акти відбору зразків;
  • журнали контролю температури холодильного обладнання;
  • журнали вхідного контролю сировини, допоміжних матеріалів, тари;
  • документація на одержувану сировину, тару та допоміжні матеріали;
  • графік планово-попереджувального ремонту обладнання, записи про зроблений ремонт виробничого обладнання;
  • договір з проведення ремонтних робіт технічного обладнання;
  • процедури належної лабораторної практики (журнал обліку проведених випробувань);
  • журнал контролю захворювань працівників підприємства (медичний журнал);
  • медичні книжки співробітників, договір на медичне обстеження співробітників;
  • план миття і дезінфекції виробничих цехів із зазначенням періодичності обробки виробничих конструкцій;
  • графік і організація санітарних днів, генеральне прибирання приміщень;
  • перелік дезінфікуючих і миючих засобів (інструкції по застосуванню, сертифікати відповідності;
  • журнал приготування деззасобів, контролю якості дезінфекції, інструкції;
  • журнали обліку роботи спецобладнання (стерилізаторів і т.п.);
  • протоколи випробувань (за період - не менше півроку) по воді, сировині і допоміжним матеріалам, готовій продукції, змиви з обладнання, тари, рук, спецодягу, контроль повітря;
  • наявність програм за видами постійного навчання співробітників (журнали реєстрації);
  • правила особистої і професійної гігієни, графік проведення медичних оглядів із зазначенням відповідальних осіб;
  • програма роботи зі скляними предметами і пластиком - при використанні у виробництві допоміжного обладнання зі скла та крихкого пластика;
  • програма роботи з дерев'яними предметами і обладнанням ‒ при їх використанні у виробництві;
  • наявність процедур з кризових ситуацій (оперативне виявлення і усунення виявлених недоліків і порушень);
  • процедури оперативного реагування в разі непередбаченої аварійної зупинки обладнання;
  • робочі інструкції для кожного робочого місця;
  • договір на проведення робіт з дезінфекції, дезінсекції, дератизації;
  • документ,що підтверджує безпечність води;
  • договір на обслуговування вентиляції;
  • угода про вивезення сміття з території підприємства;
  • договір по утилізації відходів виробництва;
  • договір на проведення санітарної обробки автотранспорту;
  • журнали контролю температури автотранспортних засобів, дезінфекції кузова автотранспорту;
  • договір на проведення метрологічного контролю. Графік перевірки контрольно-вимірювального обладнання. Свідоцтва про повірку термометрів, вагів.

Введення в HACCP для шеф-кухаря

Міжнародні стандарти НАССР. Створення блок-схем для успішної роботи на кухні

Головне управління
Держпродспоживслужби
в Луганській області

ЦІЛОДОБОВА ГАРЯЧА ЛІНІЯ

044 364 77 80
050 230 04 28

УРЯДОВА ГАРЯЧА ЛІНІЯ

1545

АДРЕСА

93405, Луганська обл.,
м. Сєвєродонецьк,
вул. Пивоварова, 2

ГРАФІК РОБОТИ

Понеділок-Четвер 8:00-17:00
П'ятниця 8:00-15:45
Обідня перерва 12:00-12:45

КОНТАКТИ

(06452) 6-80-15
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

ЕЛЕКТРОННЕ ЗВЕРНЕННЯ

ПОВІДОМИТИ ПРО КОРУПЦІЮ

МИ В СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ

  • Безпечне молоко це просто
  • Як запобігти поширенню АЧС в приватних домогосподарствах?
  • Як уникнути отруєння бджіл?