Оперативні новини

20.11.2018

Обстеження бювету питної води в смт. Троїцьке

16.11.2018 року відділом державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Сватівського міжрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області проведено позаплановий захід державного нагляду (контролю)

20.11.2018

Спеціалісти Держпродспоживслужби Луганщини взяли участь у навчанні в сфері насінництва та розсадництва

З 5 по 16 листопада поточного року, спеціалісти відділу контролю у сфері насінництва та розсадництва управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області взяли участь у курсах підвищення кваліфікації, які проходили в Національному університеті біоресурсів і природокористування України ННІ післядипломної освіти, м. Київ.

16.11.2018

Комісійне моніторингове розслідування звернення громадян Попаснянського району

Фахівцями відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Попаснянського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області у вечірній час 14.11.2018 було здійснено комісійне розслідування з спеціалістами Попаснянської міської ради, щодо звернення громадян до міської ради стосовно роботи кафе «Релакс»

16.11.2018

Проведено навчання офіційних лікарів з питань ідентифікації

Згідно наказу Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області № 1744 від 08.11.2018 «Про проведення навчання по роботі ЄДРТ» Сватівським міжрайонним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області на базі Сватівської районної державної лікарні ветеринарної медицини проведено навчання офіційних ветеринарних лікарів

Важливо! Для операторів ринку щодо впровадження HACCP

Презентація тренінгу HACCP

Базова документація HACCP

Шаблони базової документації системи HACCP

Акт аудиту

Акт держконтролю


Часто запитують, а які ж документи потрібно мати, щоб підтвердити, що в закладі громадського харчування впроваджено HACCP? Нижче приблизний перелік.

  • програма виробничого контролю;
  • графік контролю санітарно-гігієнічного стану виробництва (змиви);
  • процедура відбору зразків з випробувань і поводження з ними, акти відбору зразків;
  • журнали контролю температури холодильного обладнання;
  • журнали вхідного контролю сировини, допоміжних матеріалів, тари;
  • документація на одержувану сировину, тару та допоміжні матеріали;
  • графік планово-попереджувального ремонту обладнання, записи про зроблений ремонт виробничого обладнання;
  • договір з проведення ремонтних робіт технічного обладнання;
  • процедури належної лабораторної практики (журнал обліку проведених випробувань);
  • журнал контролю захворювань працівників підприємства (медичний журнал);
  • медичні книжки співробітників, договір на медичне обстеження співробітників;
  • план миття і дезінфекції виробничих цехів із зазначенням періодичності обробки виробничих конструкцій;
  • графік і організація санітарних днів, генеральне прибирання приміщень;
  • перелік дезінфікуючих і миючих засобів (інструкції по застосуванню, сертифікати відповідності;
  • журнал приготування деззасобів, контролю якості дезінфекції, інструкції;
  • журнали обліку роботи спецобладнання (стерилізаторів і т.п.);
  • протоколи випробувань (за період - не менше півроку) по воді, сировині і допоміжним матеріалам, готовій продукції, змиви з обладнання, тари, рук, спецодягу, контроль повітря;
  • наявність програм за видами постійного навчання співробітників (журнали реєстрації);
  • правила особистої і професійної гігієни, графік проведення медичних оглядів із зазначенням відповідальних осіб;
  • програма роботи зі скляними предметами і пластиком - при використанні у виробництві допоміжного обладнання зі скла та крихкого пластика;
  • програма роботи з дерев'яними предметами і обладнанням ‒ при їх використанні у виробництві;
  • наявність процедур з кризових ситуацій (оперативне виявлення і усунення виявлених недоліків і порушень);
  • процедури оперативного реагування в разі непередбаченої аварійної зупинки обладнання;
  • робочі інструкції для кожного робочого місця;
  • договір на проведення робіт з дезінфекції, дезінсекції, дератизації;
  • документ,що підтверджує безпечність води;
  • договір на обслуговування вентиляції;
  • угода про вивезення сміття з території підприємства;
  • договір по утилізації відходів виробництва;
  • договір на проведення санітарної обробки автотранспорту;
  • журнали контролю температури автотранспортних засобів, дезінфекції кузова автотранспорту;
  • договір на проведення метрологічного контролю. Графік перевірки контрольно-вимірювального обладнання. Свідоцтва про повірку термометрів, вагів.

Введення в HACCP для шеф-кухаря

Міжнародні стандарти НАССР. Створення блок-схем для успішної роботи на кухні

Цілодобова гаряча лінія

044 364 77 80

050 230 04 28

Урядова гаряча лінія

1545

Головне управління
Держпродспоживслужби
в Луганській області

93405, Луганська обл.,
м. Сєвєродонецьк,
вул. Пивоварова, 2

(06452) 6-80-15
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Ми у Facebook

Електронне звернення
Понеділок-П'ятниця 8:00-17:00
Понеділок-Четвер 8:00-15:45