Управління

Оперативні новини

16.09.2019

Дослідження споживчого ринку відділом ринкового та метрологічного нагляду управління захисту споживачів у містах Лисичанськ та Сєвєродонецьк

Фахівці відділу ринкового та метрологічного нагляду управління захисту прав споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області відповідно до плану здійснення діяльності з ринкового нагляду на ІІІ квартал 2019 року, 11-13 вересня здійснили дослідження стану споживчого ринку у містах Сєвєродонецьк та Лисичанськ.

12.09.2019

Проведено семінар для виробників реклами

Головне управління Держпродспоживслужби в Луганській області продовжує роботу над виконанням Плану заходів з реалізації Концепції державної політики у сфері захисту прав споживачів на період до 2020 року.

12.09.2019

Проведено тренінг-навчання для фахівців міжрайонних, районних та міських управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській стосовно процесу проведення заходів державного нагляду (контролю)

11 вересня 2019 року фахівці управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області провели навчання з практичним використанням набутих навиків для фахівців міжрайонних, районних та міських управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області стосовно процесу проведення заходів державного нагляду (контролю).

11.09.2019

Як запобігти захворюванню на сальмонельоз

Сальмонельоз – гостре інфекційне захворювання, збудником якого є патогенні мікроорганізми - сальмонели. Відомо більше 2200 типів сальмонел, із яких близько 100 – патогенні для людини.

Важливо! Для операторів ринку щодо впровадження HACCP

Презентація тренінгу HACCP

Базова документація HACCP

Шаблони базової документації системи HACCP

Акт аудиту

Акт держконтролю


Часто запитують, а які ж документи потрібно мати, щоб підтвердити, що в закладі громадського харчування впроваджено HACCP? Нижче приблизний перелік.

  • програма виробничого контролю;
  • графік контролю санітарно-гігієнічного стану виробництва (змиви);
  • процедура відбору зразків з випробувань і поводження з ними, акти відбору зразків;
  • журнали контролю температури холодильного обладнання;
  • журнали вхідного контролю сировини, допоміжних матеріалів, тари;
  • документація на одержувану сировину, тару та допоміжні матеріали;
  • графік планово-попереджувального ремонту обладнання, записи про зроблений ремонт виробничого обладнання;
  • договір з проведення ремонтних робіт технічного обладнання;
  • процедури належної лабораторної практики (журнал обліку проведених випробувань);
  • журнал контролю захворювань працівників підприємства (медичний журнал);
  • медичні книжки співробітників, договір на медичне обстеження співробітників;
  • план миття і дезінфекції виробничих цехів із зазначенням періодичності обробки виробничих конструкцій;
  • графік і організація санітарних днів, генеральне прибирання приміщень;
  • перелік дезінфікуючих і миючих засобів (інструкції по застосуванню, сертифікати відповідності;
  • журнал приготування деззасобів, контролю якості дезінфекції, інструкції;
  • журнали обліку роботи спецобладнання (стерилізаторів і т.п.);
  • протоколи випробувань (за період - не менше півроку) по воді, сировині і допоміжним матеріалам, готовій продукції, змиви з обладнання, тари, рук, спецодягу, контроль повітря;
  • наявність програм за видами постійного навчання співробітників (журнали реєстрації);
  • правила особистої і професійної гігієни, графік проведення медичних оглядів із зазначенням відповідальних осіб;
  • програма роботи зі скляними предметами і пластиком - при використанні у виробництві допоміжного обладнання зі скла та крихкого пластика;
  • програма роботи з дерев'яними предметами і обладнанням ‒ при їх використанні у виробництві;
  • наявність процедур з кризових ситуацій (оперативне виявлення і усунення виявлених недоліків і порушень);
  • процедури оперативного реагування в разі непередбаченої аварійної зупинки обладнання;
  • робочі інструкції для кожного робочого місця;
  • договір на проведення робіт з дезінфекції, дезінсекції, дератизації;
  • документ,що підтверджує безпечність води;
  • договір на обслуговування вентиляції;
  • угода про вивезення сміття з території підприємства;
  • договір по утилізації відходів виробництва;
  • договір на проведення санітарної обробки автотранспорту;
  • журнали контролю температури автотранспортних засобів, дезінфекції кузова автотранспорту;
  • договір на проведення метрологічного контролю. Графік перевірки контрольно-вимірювального обладнання. Свідоцтва про повірку термометрів, вагів.

Введення в HACCP для шеф-кухаря

Міжнародні стандарти НАССР. Створення блок-схем для успішної роботи на кухні

Головне управління
Держпродспоживслужби
в Луганській області

ЦІЛОДОБОВА ГАРЯЧА ЛІНІЯ

044 364 77 80
050 230 04 28

УРЯДОВА ГАРЯЧА ЛІНІЯ

1545

АДРЕСА

93405, Луганська обл.,
м. Сєвєродонецьк,
вул. Пивоварова, 2

ГРАФІК РОБОТИ

Понеділок-Четвер 8:00-17:00
П'ятниця 8:00-15:45

КОНТАКТИ

(06452) 6-80-15
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

ЕЛЕКТРОННЕ ЗВЕРНЕННЯ

МИ В СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ

  • Безпечне молоко це просто
  • Як запобігти поширенню АЧС в приватних домогосподарствах?
  • Як уникнути отруєння бджіл?